En wat hebben jullie gedaan dit weekend?
Blijf op de hoogte en volg Mieke
02 Oktober 2006 | Zuid-Afrika, Pretoria
Hallo iedereen!
Ik heb weer een geweldig weekend gehad! Donderdag werd ik gebeld of ik misschien zin had om mee op weekend-Safari te gaan. We zouden met z'n zessen gaan: Nienke en Hester, de twee meiden van Neuro, Thijs en Martijn, die ik al eens in Kaapstad heb ontmoet en Nelleke, een meisje dat ik nog niet kende.
Op vrijdagmiddag wilden we al vroeg vertrekken, ware het niet dat onze Volkswagen Chico niet wilde starten. Iedere buitenlandse student huurt zijn auto's bij Ian. Het is goedkoop, maar de auto's zijn dan ook geen cent meer waard. Regelmatig wordt er geopperd dat ie beter een sloopbedrijf kan beginnen. Na lang wachten kwam Ian met zijn EHBO-auto kit en viste direct het juiste kabeltje eruit en konden we eindelijk vertrekken.
's Avonds laat arriveerden we in Hazyview. Echt weer een supermooi hostel, dat we helemaal voor ons zelf hadden omdat er bijna geen toeristen meer zijn.
Op zaterdagochtend een persoonlijk record verbroken door om 4.30 op te staan. Stipt om zes uur stonden we dan ook voor de gate van het Kruger Park. Met onze brakke autootjes hebben we de hele dag door het Krugerpark gesjeesd. En we hebben echt superveel gezien! Het is al een stuk warmer dan een maand geleden waardoor alle dieren zich bij de rivier verzamelen om af te koelen. Het eerste dat we zagen was een kudde olifanten, het blijft indrukwekkend. Verder hebben we veel nijlpaarden (30!!), apen, krokodillen, een gigantische kudde buffels en ook een neushoorn gezien en niet te vergeten.... zeven leeuwen
Nog een spannend verhaal: Ondanks dat het sterk wordt afgeraden om de auto uit te gaan in het Krugerpark, wilden we op een gegeven ogenblik wat eten uit de achterbak halen. Martijn was net billtongetjes (gedroogd vlees) aan het uitdelen toen er opeens een groepje van vijf leeuwen langsliep op zo'n 25m afstand! Het duurde even voordat we beseften dat het veiliger was om ze vanuit de auto te bekijken, haha! Gelukkig waren ze niet echt geinteresseerd in ons, maar we hebben we ze wel mooi kunnen bekijken.
Zondag zijn we via de toeristische route terug naar Pretoria gereden. Echt een supergezellig weekend!
Vandaag gewoon weer aan de slag, ditmaal in Kalafong. Het ziekenhuis aldaar bestaat voornamelijk uit barakken en is een grote slecht georganiseerde bende. De status bestaat uit losse blaadjes waar wat aantekeningen op gepriegeld zijn en vogels vliegen vrolijk door de zaal heen. Bovendien heeft de professor Parkinson, waardoor Hester en ik bijna de slappe lach kregen toen hij met zijn tremor (trilling van arm) een reflex probeerde te slaan. Oh, oh, oh, je maakt wat mee hier.
Oh nog iets heel cools: er ligt een siamese tweeling in Pretoria Academic. Die zijn we natuurlijk even gaan bekijken en het is echt indrukwekkend. Ze zitten met de rompjes aan elkaar vast en hebben drie benen...ik zal eens proberen of ik er sneaky een foto van kan maken.
Nou dat waren weer heel wat indrukken! Tot de volgende keer.
Kus Mieke
Nou dat waren weer heel wat indrukken! Tot de volgende keer.
Kus Mieke
02 Oktober 2006 - 13:49
Papa:
Mieke, je bedoelt, neem ik aan, dat je wetenschappelijk gezien "iets heel cools" hebt gezien.
Gelukkig is ook deze safari van jou zonder kleerscheuren verlopen;
met al je wilde ervaringen, zou je nog tè overmoedig kunnen worden.
En wat wij dit weekend hebben gedaan?
Mama en ik hebben het geitenhok schoongemaakt en in de ren jacht gemaakt op de kippen om ze op te hokken; onze woeste safari in Gassel.
Nog heel veel plezier en groeten en kus,
papa
08 Oktober 2006 - 19:51
Mirjam:
Dag Mieke,
Wat fantastisch, dat je het zo naar je zin hebt en erg leuk, dat wij aan de hand van je voortreffelijke schrijfkunst mee kunnen genieten.
Naast je eigenlijke werk in Pretoria dus nog gelegenheid genoeg om op avontuur te gaan.
Ik vind dat je vader nog redelijk kalm reageert op al die verhalen met leeuwen in de buurt en zo!
Over drie weken gaan wij naar Zuid-Africa. Helaas niet naar Pretoria, maar via Kaapstad naar Durban.
Ik weet niet hoelang je nog blijft, maar wij zullen in ieder geval iets van ons laten horen.
Veel liefs, Gerard en Mirjam.
09 Oktober 2006 - 20:50
Ronald (Utrecht):
Volgens mij hoef jij nooit meer naar Artis.
Supercool, supergek en superveel wat je te zien krijgt. Heb je de foto voor je rariteitenkabinet al kunnen maken? Misschien moet je het maar niet doen? (to sneaky!)Zijn er ook nog leeftijdgenoten uit andere landen, ik lees nl bijna alleen maar nederlandse namen?
Hier gaat alles goed. Wij komenop dit moment niet verder dan het mooie Dalfsen met ook dieren (koeien/paarden/reeën/hazen en konijnen) Kortom, het is nog nooit zo wilt geweest in Dalfsen, maar haalt het niet bij Z- Afrika. Hopen je verhalen levend en wel te horen in Utrecht/Maastricht Gassel.
Goede tijd en reis.
09 Oktober 2006 - 21:03
Ronald:
wilt is dus wel met een DDDDDDD!