Tango, Uruguay en Iguazu!
Blijf op de hoogte en volg Mieke
19 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Hallo allemaal!
Alweer bijna twee weken op het zuidelijk halfrond, de tijd vliegt!
Je kunt Buenos Aires niet verlaten zonder een goede tangoshow te hebben gezien, dus zo gezegd, zo gedaan! Samen met een Engels meisje naar Bar Sur gegaan, wat volgens de Lonely Planet één van de betere was. Ze vroegen wel meteen de hoofdprijs aan entreegeld, maar toch maar besloten om naar binnen te gaan. Eenmaal binnen was het net alsof we de film "Evita" binnen stapten. Een klein, ietwat rokerig, oud-bruin café met slecht een beperkt aantal tafeltjes. Drie oude mannetjes speelden tangomuziek op piano, accordeon en contrabas. Zang werd afgewisseld met twee paartjes die echt geweldige tango dansten. Het ging er zo gepassioneerd aan toe, dat ik af en toe moest bukken om een naaldhak te ontwijken en dat er tot twee keer toe een aantal wijnglazen over de vloer gingen. Tango is zo´n geweldige dans, ik ga zeker lessen nemen als ik in Salta ben! In Bar Sur heb ik in ieder geval een voorproefje gekregen. Kon ik me bij de eerste uitnodiging voor een tango nog drukken door heel hard nee te schudden, de tweede keer werd ik letterlijk de dansvloer opgesleept! En tot mijn verbazing ging het nog redelijk goed ook, ik heb in ieder geval een paar back-flips gemaakt ;-) Een Canadees was zo leuk om het ook nog te filmen, dus dat houden jullie nog tegoed.
Verder heb ik in een poging zoveel mogelijk stempels in mijn paspoort te krijgen een bezoekje gebracht aan Colonia in Uruguay. Het is een oud stadje aan zee, ooit gesticht door Portugezen en het is het ideale dagtripje voor het geval je de drukte van Buenos Aires (de letterlijke vertaling "goede lucht", gaat bij 30 graden evenwel niet op) even wil ontvluchten. Frisse lucht, weinig auto´s en veeeeel bloemen!
Daarnaast ook nog een dagje naar Tigre, een stadje ten Noorden van BA, geweest. Ik had gedacht dat het net zo´n relaxte plek zou zijn als Colonia, vooral omdat de Lonely Planet het bestempelde als "perfect porteño (inwoner BA) weekend destination". Eenmaal daar bleek dat het hetzelfde was als wanneer er in een Nederlandse reisgids zou staan dat we het leuk vinden om Tweede Paasdag met z´n allen naar de Ikea te gaan. Het was één grote hebbedingetjes markt, die ik maar snel ontvlucht ben. Het boottochtje langs alle buitenhuizen van rijke Argentijnen maakte een hoop goed!
Afgelopen dinsdag ben ik naar de Iguazu watervallen vertrokken. Ik had me ingesteld op een relaxte busreis, aangezien ik slechts lovende woorden over het openbaar vervoer in Argentinië had gehoord. Had ik maar geluisterd naar de mensen die me de maatschappij "Via Bariloche" aanraadden...Maar het hostel was zo aardig om voor me te boeken en "El rapido Argentino" (de snelle Argentijn) klonk ook niet slecht. Eenmaal op het busstation bleek er weinig rapido aan deze Argentino, want ze konden de reservering niet vinden. Het duurde ruim een half uur voordat ze erachter kwamen dat ze mn naam verkeerd hadden gespeld. Toen ik een aantal minuten voordat de bus vetrok hijgend aan kwam rennen was ik onplezierig verrast een stomdronken kerel in mn stoel aan te treffen. Nadat het me gelukt was hem weg te jagen, kwam hij naast me zitten en bleef zn alcoholwasem in mn gezicht uitademen. Enkele bedreigingen van mijn kant later en een pruillip richting de chauffeur, mocht ik gelukkig in een andere stoel plaats nemen. Het grappige is dat ze je in een Argentijnse bus een soort van vliegtuigmaaltijd aanbieden. Het minder grappige was dat het in mijn geval een empanada bedekt onder een laag te vloeibare purree betrof.
Uiteindelijk heb ik de reis helemaal overleefd en heb ik gisteren meteen de Braziliaanse kant (weer een stempel!) van de watervallen bezocht. Aan deze kant kun je een groot overzicht van de watervallen zien, terwijl je aan de Argentijnse kant veel dichterbij komt.
Vandaag samen met een Australische jongen, die ik gisteren bij de Braziliaanse tour heb ontmoet, de Argentijnse kant bekeken. De tour had de naam "Gran Aventura" en deed zijn naam eer aan: met een raftboot richting de watervallen gesjeesd en meteen de douche gehad die ik ´s ochtens had gemist. Daarna de hele dag rondgelopen waarbij je van de ene in de andere verbazing schiet. Het was supermooi weer, waardoor je door de opstijgende mist overal regenbogen ziet. Bij het hoogtepunt van de watervallen "La garganta del diablo" (keel van de duivel) beginnen mensen letterlijk te joelen. Ongelofelijk, zoveel natuurgeweld!
Morgen moet ik de terugreis aanvaarden en zal ik nog een paar dagen in BA verblijven, alvorens naar Mendoza te vertrekken (om vanuit daar door te reizen naar Salta).
Wat hier overigens voor veel hilariteit zorgt zijn de naar het Engels vertaalde menukaarten. Waarschijnlijk pakken ze een woordenboek en pikken ze er de eerste beste vertaling uit.
De twee beste voorbeelden tot nu toe: Coca Tail (Coca Cola; cola betekent onder meer staart) en Fried dads (papas fritas, oftewel frietjes)!
Nog een laatste nieuwtje: papa en mama hebben besloten het grote avontuur aan te gaan en Gassel drie weken in te ruilen voor het prachtige Argentinië. Negen maanden is toch wel erg lang, dus ik ben ontzettend blij dat ze halverwege langskomen!
Veel liefs Mieke
Alweer bijna twee weken op het zuidelijk halfrond, de tijd vliegt!
Veel liefs Mieke
20 Maart 2008 - 08:46
Miel:
Hej Mieke! leuk om te zien dat je je goed vermaakt in het mooie Argentina!
Veel plezier nog de komende tijd!!
20 Maart 2008 - 09:34
Lieke Smits:
Hey Mieke,
Klinkt echt super! En die watervallen, dat lijkt me echt fantastisch!! Ik heb je ouders zondag heel kort (ik moest de trein halen) in Oss gezien, super dat ze langs komen! Heel veel plezier nog.
Liefs Lieke -
20 Maart 2008 - 09:44
Lonneke:
Hey Mieke,
Super leuk om je verhaal te lezen. Die tangoshow klinkt wel geweldig zeg! Ben benieuwd naar dat filmpje van jou tango-dansend ;) En de douche onder de watervallen was goed bevallen?! Is echt genieten he, als je bij de Garganta del Diablo staat! En hoe ging het Braziliaans praten voor 1 dag?
Super dat je ouders voor 3 weken overkomen, echt leuk!
En nu dus op naar Mendoza: heel veel plezier!
Beso -
20 Maart 2008 - 11:35
Joep:
Hey Zusje!
Wat een belevingen weer! Echt vet... Maar leuk dat papa en mama langskomen, wist ik nog helemaal niet :) misschien dat er ook nog plaats is voor deze jongen...
Snel een keer skypen?
Viel SPaß nog Kus Joep -
20 Maart 2008 - 11:58
Janneke:
Hai Mieke!
Zo, wat een avonturen! Jij zit niet stil he, ik geef je groot gelijk, want het lijkt mij in argentinie zoooo prachtig!
Heel veel plezier nog je tijd daar!!
Liefs Janneke -
20 Maart 2008 - 14:40
Rosa:
Ha lief!
Lekkere busreis zeg; vieze meneer, vies eten... wel alles binnen kunnen houden deze keer? ;) hihi. Die Iguazu watervallen lijken me geweldig, ben jaloers!
Ga je trouwens ook echt paardrijden in Mendoza? Dat MOET vastgelegd worden op video :) Verheug me nu al op je volgende verhaal en de foto's!
Dikke kus oet Mestreech -
20 Maart 2008 - 15:57
Emmie:
hey nichtje,
leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. En wat doe je al veel zo die eerste weken....lkkr blijven doen en vooral blijven genieten natuurlijk!
En dan paps en mams nog op bezoek....hoe gaaf zeg stoertjes!!
geniet daar meisie!!
kus Emmie -
22 Maart 2008 - 01:52
Olaf En Nils:
Zo, vet lekker gegeten man. Was gezellig veel plezier en misschien zien we je in Salta.
Groet Nils -
22 Maart 2008 - 12:36
Henk H:
Jaaaa, die ken ik nog van reizen tussen de negerjongens en de haaivis
Soms kom je op de internet mevrouwen tegen die meteen bekend zijn voor hun avontuur. Net of je een nieuw album van Kuifje bij de Indianen gaat lezen.
Je kunt met mevrouw Mieke wel over heul de wereld reizen voor een stempel of wat. Nu het postkantoor hier in Zieuwent nog niet gesloten is kun je hier ook mooie hebben, maar dat gaat niet meer zo lang duren. De laatste maanden hebben buurman Stortelder en ik contact gehouden met Suus uit de Oekraine en ook een andere Suus uit Macedonie. Maar die is ook hier naar Zieuwent gekomen.Maar het huwelijk is niet doorgegaan want altijd buiten de deur eten daar gaan je ingewanden niet mee op akkoord. En haar broer ook.
De garganta del diablo daar heb ik schrik van. Want daar heeft m'n overgrootvader nog van verteld dat je die kon horen op stille januarinachten achter d'n duvelskragge neffens het bedrijf van Veenman.
Ik hoop dat u schoenen met flinke naldhakken hebt meegenomen mevrouw Mieke, (prikken die niet in u beckpak ?), voor de tangodansen wantmet zonder schoenen met van die hakken is het voor een man ook veel moeilijker.
Gran avontura toegewenst en je kunt daar in Argentinie ook groot vlees eten zegt de buurman!want die is in gauchos grill geweest om te proberen een keer met die uit macedonie.Haar broer kon er wel twee!
Henk -
23 Maart 2008 - 14:18
Jasper:
Mieke, klinkt weer goed allemaal! En leuk dat Ciel en Coen langskomen...mooi avontuur lijkt me zo. Denk dat ik het mijn ouders niet aandoe om ze naar Nigeria te laten komen ;)
Kan verder ook niet veel reizen hier, omdat de veiligheid hier een voornaam issue is en ik op lange stukken al begeleid wordt door een bewapend escort. Ga dus ook na mijn project niet door Nigeria trekken, maar samen met Sindy (vriendin) na ons afstuderen waarschijnlijk naar Zuid-Afrika!
Hoe zit het eigenlijk met jouw stage? Ga jij nog werken of reis jij nu alleen maar? ;)
Geniet er iig van daar!
xx Jasper -
23 Maart 2008 - 15:25
Opa Welling:
hoi mieke
hier opa welling net hebben we elkaar gesproken fijn dat het goed met je gaat
het is hier koud maar bij jou lekker warm
als ik jonger was, zou ik graag met jou meegaan.
Groeten van mij en Rieki
24 Maart 2008 - 22:04
Toos:
Hoi Mieke,
Leuk om weer met je mee te kunnen leven.Ben wel een beetje (beetje maar hoor)jaloers, vooral bij dat tangoverhaal
Ook het weer is wel iets beter dan hier,dus geniet maar lekker van het klimaat daar. Leuk dat Coen en Ceciel ook komen he, dat geeft deze reis toch wel een extra dimensie. Zelf meemaken is toch heel wat anders dan foto's en verhalen. Ik blijf al je avonturen volgen,veel plezier en dikke kus,
Toos -
26 Maart 2008 - 21:40
Fleur :
hoi lieverd leuk om te lezen hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat. ik verheug me op je volgende verhaal. dikke kus fleur