Safari!!!
Blijf op de hoogte en volg Mieke
13 Augustus 2006 | Zuid-Afrika, Pretoria
Hallo!
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!!! Dat omschrijft ongeveer het beste hoe we ons nu voelen :-) De afgelopen vier dagen waren geweldig! Donderdagochtend vroeg vertrokken met een groep van 14 man. Karen, een echte no-nonsense Akela, werd de begeleider van de groep. Echt een dame met ballen, die met 130km/h door de bochten scheurde.
Eerst zijn we naar de Canyon Blyde River geweest. Dit is een grote kloof met een schitterend uitzicht. De rotsen zijn door de rivier op een hele speciale manier uitgesleten.
Eind van de middag kwamen we aan in een heuse Tribal Village, haha. Dat was ongeveer zo authentiek als Volendam, maar het was wel lachen om te zien en te horen hoe mensen zo'n 100 jaar geleden leefden. We kregen met z'n zessen onze eigen hut toegewezen, Alex (een Duitse, prettig gestoorde wiskundeleraar), wij vieren en Miriam (een Duits meisje dat ook in ons hostel zat). Omdat Alex met vijf vrouwen in een hut mocht werd hij al snel aangewezen als "the Chief" :-D
Na een hele tour door het dorp gingen we met z'n allen eten...met de handen natuurlijk! Was erg lekker, al hebben we waarschijnlijk delen van de kip gegeten die we normaal niet zouden eten :-S En ja, daarna kregen we een Tribal Dance show! Haha, echt iets om nooit te vergeten. Ergens zit er toch iets in de genen waardoor zij het wel kunnen en wij niet :-( Want dat mochten we daarna bewijzen met een gezamelijke Tribal Dance...geen verdere details! We hadden een heel leuke groep, met veel luidruchtige, grappige Engelsen. Onze eigen groep was helaas een beetje duf, met als highlight Annemarie, de geitewollensok van de groep.
Daarna zijn we heerlijk gaan slapen in onze Tribal Hut.
De volgende ochtend moesten we weer vroeg op en zijn we eerst naar het Cheetah project gegaan. Daar zitten veel met uitsterven bedreigde beesten. Met een open jeep zijn we het park doorgecrosst, waar we gieren, cheetahs, wilde honden en allerlei wilde katten hebben gezien. Het hoogtepunt was echter de baby Cheetah, zoooo lief!
Het echte werk moest natuurlijk nog beginnen. In de middag zijn we voor het eerst in het Kruger Park geweest. Het was echt heel indrukwekkend, al die loslopende wilde dieren. Een van de eerste dieren die we zagen was de neushoorn, wat vrij zeldzaam is. 's Avonds nog een Night Drive gemaakt, waar je in het donker allerlei beesten probeert te spotten. Hierbij hebben we de eerste olifant gezien en leeuwen!
Zaterdag zijn we de hele dag gaan touren door het Park. Van de "Big Five" (leeuw,neushoorn, luipaard, buffel en olifant) hebben we alleen het luipaard niet gezien. Ik zal jullie uitvoeriger verhalen besparen, want je moet het echt met eigen ogen zien...Een van de verhalen kan ik jullie echter niet onthouden! Op een gegeven moment zagen we een olifant, dus iedereen begon al druk foto's te maken. Toen kwam dat enorme beest opeens naar ons busje gelopen. Karen, de bestuurder, begon achteruit te rijden, en die olifant bleef maar op ons afkomen. Eerst was het nog wel grappig, maar opeens sprinte (ja, dat kan een olifant!) dat beest naar voren, recht op ons af...best beangstigend allemaal want zo'n olifant kan zeker een auto omver duwen. Later vertelde Karen dat ze expres achteruit was gaan rijden, om hem te provoceren (waar wij dachten dat ze ons probeerde te beschermen). Als we gewoon stil waren blijven staan was er niets aan de hand geweest, haha! Een lesje over de natuur dus, maar het maakte het wel direct een Wildlife Experience! Later zijn we nog op 10m afstand in een hele kudde olifanten beland, met kleintjes!
Voor ik het vergeet, bij een Safari hoort natuurlijk ook een camping. Deze vier stoere meiden hebben op 1m afstand van een huilende hyena geslapen (zat gelukkig wel een hek tussen). Ook hoorde we allemaal rare geluiden van onder de tent komen en even nog dachten we dat er een dier met hoefjes langs was gelopen, maar dat bleken Rosa D's schoenafdrukken te zijn...
Overigens zaten er wel bavianen op de camping...ook leuk!
Ook hebben we inmiddels onze eerste braai (barbeque) gehad, met lekkere ribbetjes van Pumba (wrattenzwijn), hihi!
We zijn trouwens iedere dag tussen vijf en zes opgestaan, dus we zijn helemaal kapot nu. We zitten nu in Nelspruit, dicht bij Swaziland. Daar gaan we morgen heen, al hebben we nog geen exacte plannen...misschien raften, wandelen en markten bezoeken? Jullie horen het wel weer!
Tot de volgende keer!
Baie lief vir jou (Afrikaans voor veel liefs)
Mieke, Rosax2 en Sandra
Daarna zijn we heerlijk gaan slapen in onze Tribal Hut.
Overigens zaten er wel bavianen op de camping...ook leuk!
Tot de volgende keer!
Baie lief vir jou (Afrikaans voor veel liefs)
Mieke, Rosax2 en Sandra
13 Augustus 2006 - 15:46
Joep:
Hey zusje,
Hakkuna mattatta voor Pumba, wel echt vet om die dieren in het wild te zien, lijkt me. Alleen jammer dat er ook slangen wonen. Laat die leuke verhalen maar komen.
Baie lief vir jou,
Joep -
13 Augustus 2006 - 19:12
Coen:
Lieve Mieke,
Zo (\"...diepe zucht...\")dat avontuur hebben jullie overleefd; prachtig verhaal! Nu op naar de tweede week, hopelijk net zo\'n succes.
Zojuist werd op het journaal gemeld dat in Swaziland één op de drie volwassenen besmet is met HIV, het hoogste percentage ter wereld. (...niet als waarschuwing bedoeld, slechts ter kennisgeving...)
Baie lief vir jou, vir jou al en de viere en make plesier!
Coen -
13 Augustus 2006 - 20:08
Marleen:
Hele avonturen zeg! Leuk dat je zoveel meemaakt! Gaaf, al die dieren die je ziet, die zie ik hier niet zo hoor!
Groetjes Marleen -
14 Augustus 2006 - 07:45
Michelle:
Ha lieverds,
klinkt allemaal geweldig! Heeft Mieke ook al een dinosaurier gezien :) ? Fijn dat jullie tot nu toe alles onder begeleiding hebben gedaan, maakt de kans om te verdwalen wat kleiner!
Hele dikke kus,
mich -
14 Augustus 2006 - 10:14
Lieke:
Klinkt goed die avonturen van jullie! De UB is helaas een stuk minder exotisch... Veel plezier nog en geniet ervan!
Liefs Lieke
ps: Is er nog geen foto-materiaal van bv. de Tribal Dance ;) -
14 Augustus 2006 - 12:21
Anniek:
WOOOOOOOOOW klinkt echt zeer vet meiden! Ik hoop dat jullie veel foto's maken zodat ik die zeker een keer kom kijken! Veel plezier nog daar, maar dat zal zo te horen zeker wel lukken!
Dikke kus Anniek -
14 Augustus 2006 - 21:14
Henk:
hallo,Henk hier,
nou pas maar op daar in dat Swasiland. Er is in een van die landen een koning die ieder jaar een vrouw erbij kiest. Bij ons op het dorp dacht erook een dat ie koning was, maar die was met de vrouw van buurman Stortelder en dat gaf later veel schandaal op de dijk. Nou is ze van hem af.
Sommige wilde beesten zoals het nijlpaardje hebben een propeller. Ik heb dat als een betere methode bij het loonbedrijf van Veenman aan de hand gedaan, maar ze willen er nog niet aan.
De groeten aan alle damens van Henk -
15 Augustus 2006 - 07:08
Peter:
He meiskes,
Smaakte het wrattenzwijn wel. Tenminste, als je dat beest (levend) gezien hebt hoef je die denk ik niet meer. Zo moeders mooiste is hij namelijk niet. Vond Sandra die cheetah ook zo lief? Dan heb ik nog hoop om mijn cheetah mee naar Weert te nemen. In ieder geval nog veel plezier en kijk uit voor de oceaan. Daar zijn de vissen toch ietwat groter dan in het water bij Middelburg.
Groetjes Peter. -
15 Augustus 2006 - 09:31
Eva:
Klint super allemaal! Erg leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven! Geniet ervan! Liefs, Eva -
16 Augustus 2006 - 17:33
Kees:
Hej mieke,
Dit is toch heel wat anders dan de kippen, geiten en de katten:P echt geweldig om die beesten daar vrij in de natuur te zien, dat zou ik ook nog wel eens willen doen. Ik ben nou al benieuwd naar je volgende verhalen!
Baie lief vir myn suster
Kees -